3200 Gyöngyös, Kenyérgyár út 17.
+36 (37) 311-731
vgrt@vgrt.hu

Új kondenzációs kazánok szolgáltatják a távhőt

HírekÚj kondenzációs kazánok szolgáltatják a távhőt
2022. 04. 01.

Jelentősen csökken az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása a Városgondozási Zrt.-nél, miután két új kondenzációs kazánt telepítettek a társaság Olimpia úti kazánházában. A mintegy 50 millió forintba kerülő beruházás ötven százalékát az Európai Unió finanszírozta.

Véget ért a két új kondenzációs kazán telepítése a Városgondozási Zrt. Olimpia úti kazánházában. A beruházás ötvenmillió forintba került, amit ötven százalékban az Európai Unió finanszírozott. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban végrehajtott fejlesztés során a kazánok egyikét elbontották, a helyén két kisebb teljesítményű, a távhőszolgáltatás igényeihez jobban illeszkedő, korszerű, nagy hatásfokú berendezést építettek be, folyamatos szabályozású gázégővel. A kazánok gázellátását a meglévő gerincvezetékről biztosítják, és új kémények is készültek.

A kazánház hidraulikai rendszerébe új, motoros elzáró szerelvényeket építettek be. Az új készülékek állandó felügyelet nélküli működését a gyári automatika biztosítja. A beruházás nagyban csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Forrás: gyongyos.hu

Városgondozási Zrt. Gyöngyös © - 2023