3200 Gyöngyös, Kenyérgyár út 17.
+36 (37) 311-731
vgrt@vgrt.hu

Továbbra is sokan etetik a kóbor állatokat

HírekTovábbra is sokan etetik a kóbor állatokat
2022. 08. 30.

Az utóbbi időszakban sem csökken azoknak a száma, akik közterületen kóbor állatokat etetnek. A Városgondozási Zrt. munkatársai legutóbb a gyöngyösi temetőben figyelték meg, hogy több helyen műanyag tálak és benne ételmaradék vagy macskatáp van kihelyezve a sírok mellett a kóbor állatok számára, sőt, olyan is előfordul, hogy valaki célzottan az állatok etetése miatt látogat el a gyöngyösi temetőbe.

Természetesen megértjük, ha valaki az állatok szeretete miatt helyez ki enni- vagy innivalót közterületen, ellenben emiatt a kóbor állatok odaszoknak, és a kihelyezett tálak az összképet is jelentősen rontják.

Nem mellesleg önkormányzati rendelet is tiltja a közterületi etetést: Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (V. 27.) önkormányzati rendelete alapján a közösségi együttélés alapvető szabályain belül határozzák meg az állatok etetésének tiltását közterületen. Eszerint „A közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, aki közterületen, közforgalom számára megnyitott helyen gazdátlan, kóbor állatot etet, itat, tart.”

Ennek értelmében továbbra is nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, hogy a lakosság az önkormányzati rendeletet tartsa be és a kóbor állatokat senki ne etesse.

Városgondozási Zrt. Gyöngyös © - 2023