3200 Gyöngyös, Kenyérgyár út 17.
+36 (37) 311-731
vgrt@vgrt.hu

Mit csinál a Városgondozási Zrt. és mit nem?

HírekMit csinál a Városgondozási Zrt. és mit nem?
2023. 08. 30. Utolsó módosítás: 2023. 08. 31. 13:27

Sokszor merül fel a kérdés, hogy mi tartozik pontosan a gyöngyösi Városgondozási Zrt. feladatkörébe, és számos tévhit is él ezzel kapcsolatban. A VG Zrt. rengeteg megkeresést kap a gyöngyösi lakosoktól, sajnos azonban nem minden esetben tud segíteni, mivel vannak ügycsoportok, amivel nem a cég foglalkozik. A Városgondozási Zrt. elkötelezett a gyöngyösi lakosok szolgálata iránt, ezért ebben a bejegyzésben összeszedtük, pontosan mivel foglalkozunk, és mivel nem – és hogy utóbbi esetben hová érdemes fordulni.

Köztisztaság
A közkeletű tévhittel ellentétben a Vg Zrt. nem végez lakossági szemétszállítást. A Városgondozási Zrt. csak a gyöngyösi utcai szemeteseket üríti, a lakossági hulladékot az NHSZ Mátra Kft. végzi a MOHU MOL Zrt. irányítása alatt – a lakossági hulladékszállítással kapcsolatos kérdésekkel ezért érdemes az NHSZ-hez fordulni, az elérhetőségeik megtalálhatóak a honlapjukon. A VG Zrt. felel Gyöngyös utcáinak tisztaságáért: a hagyományos kézi úttisztítás mellett takarítógépekkel is járják a közterületeket, télen pedig a síkosságmentesítést is a cég végzi. A köztisztasági feladatokon túl megrendelésre is dolgozik a VG Zrt. takarító csapata, a takarításon felül vállalnak gépi locsolást, vízszállítást, síkosságmentesítést, konténeres szállítást is, ezen szolgáltatások megrendeléséről több információt itt találhat.

Takarítógépekkel is járjuk a közterületeket

Parkfenntartás
Bár a VG Zrt. 77 000 m2-nyi területen végez parkfenntartást, kizárólag Mátrafüreden teszi ezt – Gyöngyösön belül 2014 óta a ZÖFE Kft. gondozza a zöldterületeket. A VG Zrt. azonban megrendelhető lakossági szolgáltatásokat is nyújt: faaprítékolást, fűkaszálást, gyomirtózást, kertrendezést, zöldhulladék elszállítást.

A VG Zrt. a mátrafüredi parkfenntartással kapcsolatos észrevételeiket, panaszaikat, javaslataikat szívesen fogadja a honlapjukon található elérhetőségek bármelyikén, illetve a VG Zrt. által nyújtott lakossági szolgáltatásokat is itt lehet megrendelni. Gyöngyös belterületén a parkokat, zöldterületeket azonban a ZÖFE Kft. gondozza, ide tartozik a virágágyások karbantartása, és a fasori munkálatok is, így az ezekkel kapcsolatos megkeresésekre ők tudnak választ adni. A játszóterek karbantartását a Sportfólio Kft. végzi.

Társaságunk csak Mátrafüreden gondozza a parkokat

Táv- és központi fűtés
A távhőszolgáltatást Gyöngyösön a VG Zrt. szolgáltatja. Mérges és Olimpia úti fűtőtelepei körülbelül 3000 gyöngyösi lakást tartanak melegen. Ügyfélszolgálatuk a Mérges úti kazánházban található, a Madách u. 16. szám alatt, illetve a távfűtés ügyfélszolgálat telefonon elérhető a 37/311-952 számon. A VG Zrt. által nyújtott távhőszolgáltatásról több információ itt található.

Parkolási ügyek

A VG Zrt. kezeli Gyöngyösön az önkormányzati tulajdonban álló parkolókat is. Parkolási ügyeivel, illetve lakossági parkolási bérlet váltásával kapcsolatban a Madách úti ügyfélszolgálaton kaphat segítséget, a lakossági parkoláshoz szükséges dokumentumokat pedig itt találhatja meg.

Temetőfenntartás, temetkezés
A VG Zrt. tizenhat hektárnyi temetőt üzemeltet Gyöngyösön – hozzájuk tartozik a Felsővárosi, Közép, Alsóvárosi, a Püspöki úti, és a Mátrafüredi temető. A temetőgondozási feladatokon kívül Gyöngyösön teljeskörű temetkezési szolgáltatást is kizárólag ez a cég nyújt – erről itt található bővebb tájékoztató.

Piacüzemeltetés, vagyongazdálkodás, lakásügyek
A VG Zrt. üzemelteti a gyöngyösi piacokat. Amennyiben a Köztársaság téri nagypiacon, a „80-as” kispiacon, vagy az Egri úti bolhapiacon szeretne árusítani, vagy ezekkel a piacokkal kapcsolatban kérdése, észrevétele, panasza van, a céggel a honlapon található elérhetőségeken tudja felvenni a kapcsolatot.

Piacüzemeltetés

A Sástói Turisztikai Központ kezelése is a Városgondozás feladata, az árakról és elérhetőségekről itt találhat több információt.

A közel ötszáz gyöngyösi, önkormányzati tulajdonú bérlakást és az egyéb bérbe vehető saját tulajdonú ingatlanokat is a VG Zrt. kezeli. A bérlakások kiutalása, a bérlakás-pályázatok levezénylése önkormányzati hatáskör, az aktuálisan bérbe vehető lakások listája megtekinthető az Önkormányzat honlapján és hirdetőtábláján. Amennyiben ön önkormányzati lakást bérel, lakásügyeit az ezen a honlapon található elérhetőségeken keresztül tudja intézni, iroda, csarnok, parkolóhely bérlésével kapcsolatban pedig a 06 70 399-3147, és a 06 70 933-3159 telefonszámokon érdeklődhet. Emellett 2022. augusztus 1-től az önkormányzat 18 intézményének általános karbantartását és udvarosi feladatát is a VG Zrt. látja el.

Útfenntartási és építőipari munkák
2015 óta a VG Zrt. végzi a gyöngyösi önkormányzat feladatkörébe tartozó magas- és mélyépítési , épületfenntartási és útkezelői munkákat, illetve külső megrendeléseket is vállalnak. A VG Zrt. építőipari üzletágáról több információt ezen a honlapon találhat.

Útkarbantartás

Ebrendészet
A gyöngyösi gyepmesteri telepet is a VG Zrt. működteti, a cég által alapított Gyöngyösi Állatmentő Alapítvánnyal közösen. Amennyiben elhullott, vagy kóbor állatot lát Gyöngyös közterületein, azt bejelentheti a +36 70 933-3186 telefonszámon. A VG Zrt. által ellátott ebrendészeti feladatokról bővebb tájékoztatást itt találhat.

Városgondozási Zrt. Gyöngyös © - 2024