3200 Gyöngyös, Kenyérgyár út 17.
+36 (37) 311-731
vgrt@vgrt.hu

Megújuló hálózat – folyamatos távhőszolgáltatás

HírekMegújuló hálózat – folyamatos távhőszolgáltatás
2022. 08. 31.

A Városgondozási Zrt. feladatai közé tartozik többek között a távhőszolgáltatás ellátása Gyöngyös város területén, amely közel háromezer lakást és hatvan egyéb fogyasztót foglal magába. A távfűtési vezetékek – amelyek összesített hossza meghaladja a 6 kilométert a városban – nagy része az 1970-es években épült az akkori műszaki színvonalnak megfelelően, ellenben ezek a vezetékek 20-25 éves üzemidővel lettek tervezve, így fokozatosan cserélni kell őket a mai normáknak megfelelően. Ennek fényében az elmúlt 20 évben a Városgondozási Zrt. a rendelkezésre álló anyagi forrásokhoz mérten évről évre több száz méter vezetékszakasz cseréjét végezte el, hogy biztonságos és stabil maradjon a lakások és egyes intézmények távhőszolgáltatása. Jelen pillanatban Gyöngyös nyolcvanas városrészében és a Pesti úti lakótelepen lévő hálózat 75%-ban, míg a Mérges utat és környékét ellátó rendszer 60%-ban a mai kornak megfelelő műszaki színvonalú csővezetéken látja el a fogyasztókat távhővel.

Legutóbb a Nyolcvanas városrészben folytatott társaságunk munkálatokat egy sérült távvezeték cseréjével kapcsolatban az Iskola úton, a tárgyi vezetékszakasz cseréje a Nyolcvanasi és a Pesti úti lakótelepet ellátó rendszert érintette. Az Egressy Béni Általános Iskola bekötővezetéke mintegy 70 méteres szakaszon is ehhez a részhez tartozik: ez a vezeték látja el az intézményt fűtéssel és meleg vízzel, ezért kiemelten fontos volt, hogy az iskolakezdésig a távvezeték meghibásodását elhárítsák munkatársaink.

A kivitelezés 2022. augusztus 1-én kezdődött, végül 2022. augusztus 24-én került befejezésre a javítás. A munkálatok folyamán törekedtünk a közterület minél kisebb igénybevételére, hogy a legkevesebb kellemetlenséget okozzuk a környéken élőknek.

A Városgondozási Zrt. a lehetőségeinek keretein belül továbbra is azon munkálkodik, hogy az általa üzemeltetett távfűtési hálózat működőképességét a kornak megfelelő műszaki színvonalon tartsa fenn.

A távhőszolgáltatás területén célunk egy minőségi és versenyképes szolgáltatás nyújtása a fogyasztók és a tulajdonosok elvárásai szerint. Ügyfeleink teljes elégedettségét úgy szeretnénk elérni, hogy a távhőellátás üzembiztos, a fogyasztói igényekhez igazodó üzemvitellel; hatékony, költségtakarékos gazdálkodás keretein belül működjön.

Városgondozási Zrt. Gyöngyös © - 2023