3200 Gyöngyös, Kenyérgyár út 17.
+36 (37) 311-731
vgrt@vgrt.hu

Már Gyöngyös összes társasházában megy a távfűtés

HírekMár Gyöngyös összes társasházában megy a távfűtés
2023. 10. 18.

A távhőszolgáltatásban fontos dátum volt szeptember 15, ekkor indult ugyanis az úgynevezett rendelkezésre állási időszak, azaz már bárki kérheti a távfűtés bekapcsolódását, nyilatkozta a Városgondozási Zrt. távhőszolgáltatási üzletágvezetője, Polonkai Béla a Gyöngyösi Városi Televízióban.
Gyöngyösön már az összes társasház kérte a fűtés bekapcsolását, és az óvodákban is elindult a távhőszolgáltatás, ellenben az iskolák és a művelődési ház még kivár, mondta az üzletágvezető a Gyöngyös Ma című műsorban, hozzátéve, hogy arra számítanak, ezen héten már ők is kérik majd a bekapcsolást. Azt is elmagyarázta, hogy társasházaknál erről a lakók döntenek, a kérelmet pedig a közös képviselőnek kell benyújtania a Városgondozáshoz.


A fűtési szezon simán indult, a távhőszolgáltatásért felelős szakember szerint ugyan „mindig vannak megoldandó feladatok,” a nyári időszakban a fogyasztók gyakran cserélik radiátoraikat, vagy végeznek felújítást, ilyenkor a fűtés bekapcsolásakor légteleníteni kell a ház rendszerét, de ebben nincs semmi különleges, ez minden évben előfordul, fejtette ki az üzletágvezető.
Ám nem csak a fogyasztók végeztek felújítást a nyáron, a VG Zrt. sem pihent; a Mérges úton lecserélték a 40-45 éves hőközpontokat, így új szivattyúkkal, új hőcserélőkkel, és a mai kornak megfelelő vezérléssel mennek neki az idei szezonnak.


A fűtési szezon kezdete nyilván elsősorban az időjárástól függ, tavaly a társasházak többsége már szeptemberben kért fűtést, „idén úgy fest, október közepe a vízválasztó,” fogalmazott Polonkai Béla.
Hozzátette, a lakossági fogyasztók továbbra is rezsicsökkentett árat fizetnek a szolgáltatásért, de az erre nem jogosult, közintézményi vagy üzleti ügyfelek is örülhetnek az idén, mert míg tavaly ilyenkor egy gigajoule ára 52.000 Ft volt, az ár azóta folyamatosan csökkent: januárig már a felére, mostanra pedig nagyjából ötödére, a tarifa jelenleg ugyanis 11.000 Ft/GJ.


Az üzletágvezető azt is elmondta, hogy más távhőszolgáltatókkal szemben Gyöngyösön nagyon kevesen váltak le a rendszerről a tavalyi árrobbanás miatt.

Városgondozási Zrt. Gyöngyös © - 2024