3200 Gyöngyös, Kenyérgyár út 17.
+36 (37) 311-731
vgrt@vgrt.hu

Felhívás lejárt sírhelyek újra váltására és adategyeztetésre

HírekFelhívás lejárt sírhelyek újra váltására és adategyeztetésre
2023. 10. 10.

A Városgondozási Zrt. Temetőgondnoksága (Gyöngyös, Egri u. 32. telefon: 06-37/311-046, e-mail: temeto@vgrt.hu) felhívja a Tisztelt Temetőlátogatók figyelmét, hogy Gyöngyösön a Felsővárosi-, a Közép-, az Alsóvárosi-, a Püspöki és a Mátrafüredi temetőben lévő 2023. évben, vagy azt megelőzően lejárt sírokat, urnafülkéket váltsák újra. Sírhelybe történt koporsós vagy urnás temetés esetén ez az 1998-ban és az azt megelőző években eltemetett hozzátartozóik sírhelyére vonatkozik.

Amennyiben a továbbiakban is rendelkezni kívánnak a sírhely, illetve urnafülke felett, úgy azt szíveskedjenek 2023december 31-ig a fenti címen személyesen megtenni, munkanapokon 7:00 – 15:00 óra között.

Ha a jelzett időpontig a hozzátartozók részéről intézkedésre nem kerül sor, a sírhelyeket a Temetőgondnokság megszünteti, és újra értékesíti.

Felhívjuk a Tisztelt Hozzátartozók figyelmét a sírhely felett rendelkező személyek elérhetőségének fontosságára. A temetőről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény előírja a temetési hely felett rendelkezni jogosult személy adatainak a nyilvántartását is, melyet az érvényes sírhelymegváltással rendelkezőknek is kötelességük pótolni, amennyiben erre előzőleg nem került sor, illetve, ha azóta a lakcímük vagy az elérhetőségük módosult. 

A sírhelyek újra váltásával  és az adategyeztetéssel kapcsolatban a Temetőgondnokság elérhetőségein keresztül lehet felvilágosítást kérni. Segítő együttműködésüket köszönjük!

Városgondozási Zrt. Gyöngyös © - 2024