3200 Gyöngyös, Kenyérgyár út 17.
+36 (37) 311-731
vgrt@vgrt.hu

Fejlesztések sorát valósítja meg a Városgondozás

HírekFejlesztések sorát valósítja meg a Városgondozás
2023. 07. 14.

Gyöngyösön, Mátrafüreden és Sástón is zajlanak a munkálatok – erről számolt be Szűcs Viktor, a Városgondozási Zrt. vezérigazgatója.

„Az ebrendészeti kennelépítések kapcsán 2021-ben megszületett az ebrendészeti telepekkel kapcsolatos törvény, mely előírja, hogy a kenneleket be kell kötni egy csatornahálózatba, majd el kell látni őket egy vízzáró csatornaszemmel, azt egy közös lefolyóba vezetni és a városi szennyvízcsatornára kötni. Már korábban elkezdődtek a munkák, a telep egyik felét sikerült is kivitelezni. Ahhoz, hogy befejezzük a munkálatokat, a városházától kértünk 2 millió forint támogatást, amit jóváhagyott a  képviselőtestület, terveink szerint így október végére elkészülünk.”

A mátrafüredi temetőben a meglévő urnafal folytatását tervezik, az ottani részönkormányzattal közösen úgy döntöttek, hogy a fal 18 személyes lesz, egy hónapon belül elindul a kivitelezés és nyár végére meg is valósulhat a beruházás.

Sástónál is sok a feladat, amit szintén a Városgondozási Zrt. lát el, a vezérigazgatót erről is kérdeztük:

„Év végéig meghosszabbították a szerződésünket, addig el kell készíteni egy javaslatot a következő évekre vonatkozóan. Sástón a parkoló üzemeltetése, a tó üzemeltetése, karbantartása, a tanösvény, a Farkas-kút karbantartása, a turisztikai központ, illetve a kiállítótorony és annak környezete, valamint a játszótér tartozik hozzánk és a nyilvános illemhelyet is mi üzemeltetjük, így folyamatosak a feladataink. A parkolási díjat idén sajnos módosítani kellett, július 1-től 700 forintra változott a napi díj.”

Sokan várják a tervezett nyolcvanasi posta megnyitását, ám erre valószínűleg csak jövő év elején kerülhet sor: „Ez év márciusában írt ki az önkormányzat pályázatot, amire írásos pályázat nem érkezett, így Dr. Szén Gabriella képviselő asszony és Dr. Végh Attila képviselő úr keresett fel minket a posta megnyitása kapcsán. Megvizsgáltuk az együttműködési opciókat, és találtunk is a nyolcvanasi piac területén egy megfelelő helyszínt, amit a régi húsboltként ismernek sokan. Az üzemeltetési költségek fedezetére két forrásból számíthatunk bevételre, a posta a forgalom után jutalékot fizet,  másrészt az önkormányzat is hozzájárul majd a kiadásokhoz. A javaslatunkat és a költségvetési tervünket jóváhagyta a képviselő testület, a nyitás feltételeit év végére vagy jövő év elejére tudjuk majd biztosítani.”

Városgondozási Zrt. Gyöngyös © - 2024